„Zarad izrade proširenja deponije u Vinči, Vlada Srbije prebacuje skoro 8,5 miliona evra gradu, a Grad Beograd Beo čistoj energiji, koja je izabrala izvodjača, koji će na današnjoj sednici Grada biti potvrdjen“, rekla je ona na konferenciji za medije i dodala da je izvodjač radova firma Nukleus, koja je povezana sa biznismenom Zvonkom Veselinovićem i potpredsednikom Srpske liste Milanom Radojičićem.

Ona je rekla da će na sednici biti doneta odluka o usvajanju aneksa tri Ugovora za spalionicu u Vinči, po kojem će Beogradjani narednih 30 godina otplaćivati dug od 1,2 milijarde evra.

„Taj aneks predvidja da se izgradi još jedan deo deponije gde će se odlagati otpad sa opštine Grocka i Barajevo, što je neverovatno s obzirom na to da se spalionica u Vinči nalazi na opštini Grocka i da prvobitnim ugovorom ova stvar nije bila predvidjena“, kazala je ona.

Predsednik SSP-a Dragan Djilas rekao je Beogradjani treba da sačekaju „još samo pet meseci“, kada će grad da se vrati Beogradjanima i kada će on ponovo postati mesto gde se „dobro živi“.

On je rekao da je trenutna vlast toliko zadužila gradjane da se svako dete koje se danas rodi, radja sa dugom od osam hiljada evra. „Predvideli su početkom godine da je deficit budžeta oko 2,5 milijarde, sad je 7,3 milijarde. Dug Srbije je preko 30 milijardi. Sve te dugove neko treba da vrati“, napomenuo je on. //