Spirić, koja je i poslanica Skupštine Srbije, je optužila vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da pokušava da preusmeri pažnju javnosti sa, kako je ocenila, skandaloznog otpuštanja radnika, navodeći da leskovački naprednjaci “imaju razlog da lažu, s obzirom na obećanje šefa Cvetanovića”, objavio je SSP.

“Umesto definisane plate koja je bar 20 odsto veća od minimalne zarade, samo deo radnika ‘Džinsija’ je do pre par dana, kada su otpušteni, primao crkavicu kojom ne može prehraniti svoje porodice. Čak i dok je ‘Aunde’ u februaru ove godine dobio tranšu od 2,7 miliona evra na ime subvencija, radnici su u kantini dobijali obroke sa isteklim rokom trajanja, a uzbunjivačima nije bilo dozvoljeno da uđu u krug fabrike”, navela je Spirić.

Ona je istakla da je, umesto brige za radnike, koji su ostali bez posla u fabrici “Aunde” politika SNS-a, “omogućila da radnici rade samo po par meseci, dok investitori koriste subvencije i ne snose odgovornost”.

“Vlast koja bi trebalo da brine o radnicima očigledno nema kontrolu nad situacijom jer je za radnike nije ni briga”, rekla je Spirić i dodala da se istovremeno ta ista vlast hvali novim radnim mestima i obećava prosperitet.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *