Prema njegovim rečima, situacija da pojedini zemljoposednici u Srbiji imaju i više od 40.000 hektara, nije dobra za razvoj domaćeg agrara, navodeći da aktuelna vlast i pored toga radi u njihovom interesu.

Smatra da se mora pomoći malim poljoprivrednicima, jer su “oni čuvari sela”, ocenjujući da je trenutna subvencija po hektaru, od 4.000 dinara, nedovoljna.

Ocenio je kao upozoravajuć i podatak da je prošle godine bilo gotovo 40 odsto manje farmi u Srbiji, jer su ljudi masovno prestajali da se bave poljoprivredom.

Potpredsednik SSP je naveo i da će zbog trenutnog stanja u domaćoj poljoprivredi brašno biti “najmanje tri puta skuplje”.

Bulatović je kazao da “ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ne može ništa da garantuje kada je poljoprivreda u pitanju”.

“On ne zna kada će biti isplaćene subvencije za stočarstvo koje duguju već dve godine, ne zna da li ćemo i ove godine bacati krompir i paradajz, ne zna da li ćemo moći da napravimo uslove da naši proizvodjači konkurišu paradajzu koji se uvozi iz Albanije i da li ćemo uvoziti mleko i svinje iz inostranstva”, rekao je Bulatović.

Zapitao se i kada će se rešti problemi u vezi sa pravom prečeg zakupa zemljišta, cenom veštačkog djubriva i goriva za poljoprivrednike.

Zato je zamolio gradjane Srbije da odgovor daju 3. aprila na izborima, kako bi aktuelni režim otišao sa vlasti.