SSP je u saopštenju navela i da je ukupna dužina tih deonica šest kilometara a da su Železnice Srbije 10. januara to naložile mašinovodjama zbog, kako su navele “loše geometrije koloseka.

“Lagane vožnje, kako piše u ovom dopisu, naložene su.te da je na delovima pruge između Stare Pazove i Inđije, kao i na delu od Beške do Karlovačkih Vinograda”, dodala je ta stranka.

Naveli su da je “do te odluke došlo jer su mašinovođe prijavile lupanje i podrhtavanje garnitura na pomenutim deonicama uz napomenu da je saobraćaj po projektovanim brzinama nebezbedan”.

SSP je navela i da je više puta tokom izvođenja radova na pruzi Beograd – Novi Sad upozoravala na probijanje rokova, rast cene i loš kvalitet radova.

Dodali su da su pitali i zašto se gradi pruga za brzine do 200 kilometara na čas umesto sa maksimalnom brzinom do 160 kilometara “koja je mnogo jeftinija i lakša za održavanje”.
Pitali su “kako je moguće da potpuno nova skupo plaćena pruga nije izdržala ni deset meseci upotrebe” i “da li je moguće i u kom roku otkloniti uočene nedostatke?”.

Smatraju i da Vlada Srbije i Železnice Srbije treba gradjanima da odgovore na pitanje “ko će snositi troškove popravke” i “ko je vršio nadzor i dao saglasnost za korišćenje pruge”.

Dodali su i da su neophodne sankcije “za one koji su odgovorni za to što srpski (voz) Soko od 10. januara”, kako su naveli, “sporije leti”.