„Takođe, zahtevamo od nadležnih da se nipošto ne pišu prekršajne prijave poljoprivrednicima koji sa svojom mehanizacijom učestvuju u blokadama i time ostvaruju pravo da iskažu nezadovoljstvo“, naveo je potpredsednik SSP Dejan Bulatović, a povodom učestalih protesta poljoprivrednika iz cele Srbije, uključujući i današnji, koji se odnosi na nisku otkupnu cenu suncokreta.

Prema rečima Bulatovića, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, SSP godinama upozorava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića na niz gorućih problema u poljoprivredi, ujedno predlažući mere koje bi poljoprivrednicima pomogle da prežive od setve do žetve.

„Garantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda, onim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, gorivo bez akciza za poljoprivrednike i podizanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, samo su neke od mera koje predlažemo, ali na koje je ministarstvo do sada ostalo nemo“, naglasio je on.

Dodao je da će o ovom, ali i svim ostalim problemima poljoprivrednika, SSP govoriti u Skupštini Srbije.

„Uništenje domaćeg agrara mora hitno da prestane, a to je jedino moguće sprovođenjem adekvatnih mera i odgovornim upravljanjem ovim resorom“, zaključio je Bulatović.