Iz SSP su podsetili da je Ustavom garantovano pravo svakom građaninu da sam odlučuje da li će prisustvovati ili ne, bilo kom, a posebno političkom skupu.

“Niko nema prava da preti, ucenjuje ili vrši bilo kakav vid pritiska na građane kako bi ga protiv njegove volje prinudio da prisustvuje skupu kome ne želi da prisustvuje”, stoji u saopštenju SSP.

Pozvali su građane da slučajeve “ucenjivanja ili uznemiravanja” prijave pravnom timu SSP na broj telefona 063 8676207 ili na elektronsku adresu pravnitim@ssp.rs.

Aleksandar Vučić u Novom Pazaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je pozvao gradjane da dodju, 26. maja u Beograd, na skup “za odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti Srbije”, “najveći skup u istoriji Srbije“.

Prema njegovim mrečima, skup će biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslepodnevnim satima.

“Pozivamo sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima”, kazao je on.