„Miloš Šaponjić koji je metalnim predmetom udario Stefanovića u potiljak je umesto četiri dobio dve godine i šest meseci zatvora dok su njegovim saučesnicima Marku Živkoviću i Danijelu Gmijoviću, kazne smanjenje sa tri i po, na dve godine i dva meseca“, navodi se u saopštenju SSP.

SSP je naveo da je ovakva presuda doneta „po nalogu“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako se dodaje, javno tvrdio da je „udarac pesnicom u tuči glumaca jednako opasan kao i udarac metalnom štanglom u potiljak“.

„Sve to je napravio kako bi sakrio da je napad na Stefanovića bila politička poruka kako će proći svi koji se suprotstave ovom kriminalizovanom režimu. Zato što znaju da imaju podršku samog vrha vlasti batinaši su se sve vreme smejali u sudnici, a svoju vernost su i za vreme trajanja postupka dokazivali tako što su učestvovali u akcijama Srpske napredne stranke, poput paljenja baklji po kruševačkim zgradama“, naglašeno je u saopštenju.

SSP je u saopštenju poručio, kako su rekli, „kriminalizovanom režimu i njegovim batinašima i sudijama koji rade po diktatu“, da nema tih napada i tih skandaloznih presuda koji će ih zaustaviti „u borbi za slobodu i pravdu“.