Nikezić je u pisanoj izjavi naveo da je vlast koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) za 11 godina već zadužila zemlju za 21 milijardu evra, a da “nisu ni dinar uštedeli ili zaradili, pa će se bukvalno svaki najavljeni projekat finansirati iz novog zaduženja”.

On je ukazao da se Srbija “u poslednja četiri meseca zadužila 110 milijardi dinara izdavanjem EXPO obveznica sa kamatom od sedam odsto”.

“A već je predviđeno da se za Nacionalni stadion zadužimo 550 miliona evra, za Centar za specijalizovane izložbe EXPO 2027 još 450 miliona evra, za BIO4 kampus 265 miliona evra, za kliničke centre i Tiršovu 2 još 210 milina evra.., a u Kini su nedavno ugovorili zaduživanje od četiri milijarde evra za brzu saobraćajnicu Sombor – Kikinda i autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad”, naveo je Nikezić.

Povodom toga što je Vučić predstavio plan “Srbija 2027 – Skok u budućnost”, Nikezić je ocenio da će Srbija do 2027. godine “zaista imati ‘skok’, ali ne razvojni, već skok javnog duga na preko 60 milijardi evra, čime će ova neodgovorna vlast zemlju dovesti do bankrota i dužničkog ropstva”.