„Na prošlim izborima smo u Sevojnu na lokalnim i parlamentarnim izborima bili drugi, a na predsedničkim izborima sam ja bio drugi odmah iza Aleksandra Vučića“, rekao je Stamatović za današnju „Politiku“.

Dodao je da se ZS bazirala da razvija stranačku infrastrukturu i odbore u „njihovom“ kraju.

Upitam zbog čega nije predsednički kandidat na predstojećim izborima, Stamatović je kazao da je shvatio da bi time potrošio mnogo vremena i energije jer su u isto vreme parlamentarni i izbori u desetak opština i gradova, izmedju ostalih i u Beogradu.

Stamatović je rekao da na parlamentarnim izborima očekuje da koalicija Suverenisti, koju pored ZS čine Dosta je bilo i Živim sa Srbiju, osvoji do pet odsto glasova i da udje u parlament.

„Kada udjemo u parlament, posle toga će sve biti lakše jer će se rad naših partija finansirati iz budžeta. Jedini sam od lidera koji dolazi iz unutrašnjosti i razumem te muke i probleme jer svakodnevno razgovaram s tim ljudima“, rekao je Stamatović.

Prema njegovim rečima, Suverenisti bi postizbornu koaliciju formirali sa partijama koje su „spremne da se bore za Srbiju od Horgoša do Dragaša i od Bora do Zlatibora“.