„U ovim organizacijama smo kroz ovaj referendum (o ustavnim promenama u oblasti pravosudja) i prethodno političko delovanje shvatili da možemo na ovom polju suverenističkom da nadjemo zajedničke pravce delovanja i od toga nećemo odustati“, rekao je Stamatović novinarima u prostorijama DJB.

Dodao je da ostaju otvoreni za političke opcije koje dele ista uverenja.

Stamatović je kazao da je za suvereniste najvažnije pitanje „kako da državi budemo od koristi“.

Prema njegovim rečima, tokom kampanje će se lista Suverenisti truditi da se približi gradjanima budući da, kako je ocenio, neće imati dovoljno prostora u medijima da se gradjanima predstave u „ozbiljnim emisijama“.

„Mislim da smo nas troje u dosadašnjem radu sigurno dobra garancija da ćemo ispoštovati sve ovo što obećavamo i sve što je potreba svakog gradjanina i da će nam na prvom mestu biti gradjani države Srbije“, kazao je Stamatović i naveo da su spremni da potpišu ugovor sa gradjanima „za sve što govore da će i biti“.

Predsednica Živim za Srbiju Jovana Stojković kazala je novinarima da se suverenisti zalažu „da se pitate za ono što se dešava u vašoj zemlji“, dok su globalisti ti koji kroz nacionalne institucije daju zadatke državama.

„Tako je naša država dobila zadatak da raspiše referendum i dobila zadatak da ga pokrade“, rekla je Stojković.

Ona je ocenila da biti odgovoran gradjanin znači da u krizi zauzme „stranu“ i da stane „u odbranu svoje zemlje“.

DJB, ZS i Živim za Srbiju saopštili su ranije danas da će na predstojeće parlamentarne izbore najavljene za 3. april ove godine izaći na zajedničkoj listi „Suverenisti“, ocenjujući da su političke podele na levicu i desnicu „zastarele“, na patriote i nepatriote „duboko pogrešne“, a da je „moderna politička podela u svetu na globaliste i suvereniste“.

„Suverenisti smatraju da su svi gradjani Srbije rodoljubi i da svi vole svoju zemlju. Globalisti veruju u nadnacionalne strukture kao što je EU, u ukidanje suverenih država sveta i ljude koji su potrošači lišeni nacionalnih osećanja. Suverenisti veruju u slobodu svakog pojedinca, u demokratiju i suverene države koje međusobno saradjuju“, piše u saopštenju.

Pozvali su Demokratsku stranka Srbije, Zavetnike i Dveri da se pridruže zajedničkoj listi.

Upitan da li smatra da je član Narodne stranke Zdravko Ponoš dobar predsednički kandidat jednog dela opozicije, lider DJB Saša Radulović naveo je da „za globalističke glasače verovatno jeste“.

„Malo je čudno u tom predlogu što jedna stranka bez konsultacije sa drugom strankom predlaže člana druge stranke. To mi liči na jedno teško politikanstvo“, rekao je Radulović novinarima.

On je ocenio da postoje mnogo različitih pogleda na to ko je dobar kandidat za predsednika i da bi zbog toga trebalo da bude što više predsedničkih kandidata kako bi se pokrilo celo biračko telo.

„Da svaki kandidat motiviše svoje birače da izadju, jer ključ predsedničkih izbora je doći do drugog kruga“, naveo je Radulović.

Prema njegovim rečima, ukoliko dodje do drugog kruga predsedničkih izbora – sadašnji predsednik Aleksandar Vučić će izgubiti te izbore.

Radulović je rekao da DJB saradjuje sa suverenističkim ekološkim pokretima, ali da globalistički ekološki pokreti „sa ekologijom imaju malo veze“.

„Deo programa suverenista jeste zaštita vode, vazduha i zemlje. To jeste od početka, nije se napravilo pred ove izbore“, kazao je Radulović.

On je naveo da Evropska unija stoji iza projekta kompanije Rio tinto i da „proEU politika“ i insistiranje na zaštiti životne sredine ne idu jedno sa drugim.