Stamatović je tom prilikom rekao da ta stranka još ima centar aktivnosti “u jednoj maloj sredini, u opštini Čajetina, poznatijoj po Zlatiboru, gde se prvenstveno bavi životnim temama gradjana”, kao i da se i u Novom Bečeju može uraditi isto što je uradjeno na Zlatiboru.

“Većina drugih stranaka se odlučuje da svoje aktivnosti realizuje u velikim gradovima, a šta gradjani malih sredina imaju od toga? Često se ni ne konsultuju sa njima, vodeći računa samo o rejtingu, a ne i o dobrobiti za sve gradjane tih sredina”, naglasio je Stamatović.

Dodao je da Zdrava Srbija “praktičnim primerima želi da pokaže da je mnogo lakši i kvalitetniji život u manjim sredinama, u kojima rukovodstva tih opština prvenstveno brinu o interesima svakog svog gradjanina”.

“Od jedne male, devastirane opštine sa oko 15.000 stanovnika za relativno kratko vreme smo uspeli da stvorimo jednu od najrazvijenijih opština u Srbiji. To se može videti prema budžetu, prema standardu stanovnika i, što je nama možda najbitnije, pozitivnom prirodnom priraštaju”, rekao je Stamatović.

On je rekao da je doneta odluka da se proširi zgrada vrtića na Zlatiboru kako bi mogla da prime svu decu i napomenuo da u opštini Čajetina čak deset seoskih sredina ima vrtiće.

“Da izgradite puteve, komunalnu infrastrukturu, objekte za kulturu i sport, da stvorite ambijent u kome će mladi ljudi videti budućnost i u kome će želeti da žive. Da opštinskim subvencijama zaštitite onog malog poljoprivrednika koji se bez te vrste pomoći ne može boriti sa velikim kompanijama”, kazao je Stamatović.

Predsednik Izvršnog odbora Zdrave Srbije Arsen Djurić je istakao da je ta stranka specifična po tome što u svom sedištu, u opštini Čajetina, “ne daje obećanja kao druge stranke, već to pokazuje praktičnim primerom onoga što je realizovano”, kao i da od osnivanja stranka pokušava da taj pelcer prenese širom Srbije.

“Kao potvrdu toga, reći ću da smo u 25 gradova i opština učestvovali na lokalnim izborima i da tamo imamo više od 100 odbornika. Naš cilj je da do narednih parlamentarnih izbora udjemo u što više opština i da tako imamo dobar potencijal za osvajanje reprezentativnog broja poslanika u republičkom parlamentu koji će se boriti za stanovnike tih lokalnih sredina, ne zanemarujući patriotizam i dobrobit za celu državu”, rekao je Djurić.