“Smatram da je ovo važan korak ka rešavanju stambenih potreba dela našeg društva i podrška ekonomskom razvoju”, rekao je Stanić.

On je naveo da je stambeno pitanje od ključnog značaja za sve građane, a posebno za mlade bračne parove i zato je neophodno da subvencija bude veća, a procedura jasna, transparentna i bolje promovisana.

“Imamo preko 200.000 napuštenih kuća i to je trend koji moramo da zaustavimo, a to ćemo uraditi tako što mladima damo priliku da se skuće bez velikih dugova i onda će oni lakše da dobijaju i da se bave decom, što je važno za povećenje nataliteta i razvoj društva”, istakao je Stanić.

Kako je navedeno u saopštenju stranke, on je objasnio da bi “pravi potez vlasti trebalo da bude jasna dugoročna kampanja za promociju ovog programa subvencija i povećanje samog iznosa koji se dodeljuje mladim bračnim parovima”, jer se tako naseljavaju sela.

“Da bi ovo bilo moguće za to su potrebni potpuno novi ljudi u politici, koji su ekonomski stručni i koji znaju kako da obezbede ova sredstva, a mi, nažalost, u vlasti očigledno takve ljude nemamo”, zaključio je Stanić.