Upitan da li je tokom igračke karijere nadoknadio tri gola zaostatka u dvomeču, Stanković je odgovorio odrično, ali je rekao da je tokom jedne utakmice uspeo da nadoknadi tri gola, kao što je bio slučaj u Superkupu protiv Rome.

„Treba naglasiti kako se ekipa oseća, fizički i mentalno je pripremljenja. Mi smo dobri, rastemo iz utakmice u utakmicu i nije nemoguće. Izaći ćemo dosta jako, gledaćemo da izvršimo maksimalni pritisak na Rendžers. Kao što smo mi napravili kiks, nadam se da će njima to sutra da se desi, sve ćemo da uradimo da ih stavimo pod pritisak“, naveo je on.

Trener crveno-belih rekao je da će podrška punog stadiona dvostruko ojačati njegovu ekipu.

„Ovaj stadion pravi igrače Crvene zvezde dva puta jače nego što su inače. Taj adrenalin, taj huk koji dolazi sa tribina. To su isti igrači koji su igrali u Glazgovu, ali će biti dva puta jači. Znam da ‘Marakana’ neće uplašiti igrače Rendžersa jer su navikli da igraju u fenomenalnoj atmosferi, ali će Rendžers imati dva puta jačeg protivnika nego što je tamo imao“, oceno je on.

Na konstataciju da je tokom igračke karijere imao dve pobede od po 4:0, protiv Kajzerslauterna i Partizana i pitanje da li može da ostvari još jednu takvu, Stanković je rekao da je to istorija, da se današnji fudbal mnogo promenio i da je sada to mnogo teže.

„Ali nije nemoguće, što mene raduje. Gledajući igru iz Glazgova, uliva mi poverenje i samopouzdanje da možemo da iznenadimo“, rekao je Stanković i odgovorio da bi privhatio vodjstvo od 1:0 u 60. minutu utakmice.

„Sada je fudbal brži i jači, ekipe su spremnije fizički i taktički. Od 2010. godine se dosta promenilo. Bilo je čuda, Barselona je preokrenula protiv Pari Sen Žermena, Liveprul protiv Barselone, ali to je visok nivo. Mi nemamo šta da izgubimo, ali nećemo biti glupi da idemo grlom u jagode. Kalkulisani rizik, ali konkretan i direktan duel, da stvari okrenemo u našu korist. Malo i sreće treba, ali uzdam se u ono što znamo i umemo. Ako nam se posreći i damo gol posle prve ili druge šanse i da se upali ceo stadion, može mnogo toga da se promeni“, dodao je.

On je rekao da klub treba da nastavim putem kakvim je do sada išao i redovno igra u evropskim takmičenjima.

„Proleće, osmina finala jakog evropskog takmičenja. Crvena zvezda treba tim putem da ide, ja sam se naslonio na ono što se gradi pet, pest godina. Našao sam hemiju sa igračima koja je od neprocenjive vrednosti za uspehe. Izaći ćemo hrabro, budite sigurni“, naveo je Stanković.

Govoreći o Rendžersu, on je rekao da je Alfredo Miorelos jedna od najvećih prenji po gol Zvezde, a da će ekipa obratiti više pažnje na Rajana Kenta, pošto je uvidela gde je grešila u prvom meču.

„Opustiće se koliko im mi budemo dozvolili. Ako budemo agresivni i pritiskali njihove nosioce lopte i skratili im prostor, ne mogu biti opušteni. Oni sa istih 11 igrača mogu da sakriju formaciju, variraju tokom igre, ali ne mogu toliko da nas iznenade, adaptiraćemo se odmah“, naveo je.

Stanković je dodao da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu.

Fudbaler Zvezde Milan Pavkov rekao je da je ekipa pod pritiskom, ali da će taj pristiak iskoristiti da odigra bolje u utakmici koja može igrače „da podigne u nebesa“.

„Ako se ostvari pogodan rezultat svi smo junaci, nije bitno ko je strelac, bitno je da ekipa ostvari rezultat. To je jedna od takvih utakmica koja može sve da nas digne u nebesa, da ispišemo istoriju. Daćemo sve od sebe, hemija medju igračima je odličan preduslov da se utakmica igra, odatle sve počinje, imamo temelje“, naveo je on.

Upitan da li su Škoti u prvoj utakmici potrošili svu sreću, Pavkov je rekao da se nada da jesu i da će se to Zvezdi vratiti u revanšu.

Govoreći o podršci navijača uprkos porazu od 0:3 u prvom meču, Pavkov je rekao da to ekipi mnogo znači.

„Volim što imamo podršku, rezultat je takav kakav jeste. Imali smo mnogo šansi, jedan gol bi nam dao mnogo veća krila. Ništa nije isključeno, da ponovimo partiju i realizujemo šanse koje tamo nismo i može da bude svašta. Treba da postane normalna pojava da se svage godine igra evropsko takmičenje, Crvena zvezda to zaslužuje“, naveo je Pavkov.