Stanković je naveo da je rekonstrukcija preostalog dela trga poverena drugoj firmi koju će građani iz budžeta morati dodatno da plate.

“Kada sam pitao zašto ‘Bauvezen’ ne radi i preostali deo radova za koji je dao projekat, jedan gradski službenik mi je odgovorio da pitam ministra građevinarstva Gorana Vesića. To je, međutim, više pitanje za Grad Niš, jer se u Nišu odlučuje ko radi naš trg”, rekao je Stanković.

On je naveo da ni fontana na trgu više ne radi, a grad nema garanciju da će biti popravljena o trošku firme koja je postavila.

“Građani su dali 500 miliona dinara, trg nije završen niti fontana radi, i niko nije odgovoran. Da li je moguće da je gradska vlast toliko nesposobna”, upitao je Stanković.

On je istakao da ni most na trgu nije rekonstruisan po projektu i da je “ostao u mraku”, kao i da je pre rekonstrukcije osvetljenje bilo mnogo bolje.

“Pitam gradsku vlast koliko je ukupno iz gradske kase izdvojeno za radove na trgu i koliko tačno koštaju novi radovi, kao i ko je angažovao ‘Bauvezen’? Očigledno je da je plaćena dogovorena cena, a ta firma nije završila radove i otišla je u stečaj da bi sakrila korupciju”, kazao je Stanković.