On je, gostujući na televiziji Nova S, kazao da, ako opozicija ne izađe na predstojeće izbore, to neće biti kao bojkot iz juna 2020. godine.

“Izbora neće biti ako se ne ispune tri uslova, što je minimum minimuma da bi bili iole fer i pošteni. Ako se uslovi ne ispune, onda slede protesti i borba na ulici. Novi DSS nema problem da najaktivnije u tome učestvuje i da predvodi ukoliko je to potrebno”, naveo je Stanković, prenela je ta stranka.

On je kazao da vlast i dalje ima vremena, ali ono ističe, da ispuni i treći uslov i da, ako do toga dođe, treba što pre krenuti u sređivanje biračkog spiska i otvaranje Radio televizijeu Srbije (RTS) za opoziciju.

“Sve manje je vremena. Ako bi ispunili i treći uslov da svi preostali izbori budu u isto vreme, odmah mora da se konstituiše telo koje će raditi na biračkom spisku, ali za sada nema naznaka da je vlast to spremna da uradi”, ocenio je Stanković.

On je zaključio da će opozicija uključiti sve građane u proteste ako vlast odluči da ne ispuni zahteve i da onda izbora neće biti 2. juna.