„Neće biti teško spremiti igrače za ono što sledi, cela godina je takva, dosta utakmica, već 52 ove sezone i svesni smo šta nam donosi sutrašnji rezultat pri ostvarivanju ciljeva. Umor se brzo prebrodi, svaka sledeća utakmica je najbitnija, tako da ćemo biti spremni za sutra“, rekao je Stanković, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u sredu ekipu Novog Pazara, u polufinalu Kupa Srbije.

Zvezda je pored Kupa Srbije u igri za osvajanje pete uzastopne titule u Super ligi Srbije, gde dva kola pre kraja ima dva boda više od drugoplasiranog Partizana.

Stanković je dodao da će za meč sa Novim Pazarom napraviti nekoliko izmena, ali da će detalje znati posle treninga.

„Ima par njih koji se žale na lakši zamor ili povredu, ne verujem da ću rizikovati sa njima, ali sačekajmo još malo. San svakog trenera je da mu ekipa ‘otvori’ meč na početku, ali ovo je nokaut faza takmičenja i utakmica se igra 90 minuta. Da li ćemo rivala ‘slomiti’ na početku, sredini ili kraju nije toliko važno, ali prolazak u finale jeste“, istakao je on.

Trener Zvezde ocenio je da njihov naredni rival u poslednje vreme beleži odlične rezultate, i da se nalaze bilizu opstanka u Super ligi Srbije.

„Kolega Sivić (Tomislav) je ostvario pozitivan uticaj na igru Novog Pazara. Imali su probleme, menjali, ali dolaskom starijeg kolege koji je mnogo takvih situacija prošao i neko je ko veruje u svoj rad, to je došlo na svoje i očekujem lepo nadmudrivanje“, dodao je on.

Stanković je rekao da je „nezgodno“ igrati na jednu pobedu, pogotovo u slučaju kada se već govori o trijumfu njegovog tima.

„Medjutim, igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, za koje iz srca želim da ih bude što više, jer se polako približavamo kraju i naši momci su zaslužili podršku. Još jedna utakmica u nizu ka našem cilju. Da će biti teško – hoće, a od nas zavisi koliko“, rekao je on.

U slućaju da posle 90 minuta rezultat bude nerešen, pobednik će biti poznat nakon izvodjenja jedanaesteraca.

On je dodao da ekipa svaki dan trenira i vežba penale, slobodne udarce i ostale prekide.

„Ako dodje do penala, imaćemo spremne izvodjače“, rekao je Stanković.

Meč izmedju Crvene zvezde i Novog Pazara igra se u sredu od 18.30.