Upitan da li će Mitjiland igrati bolje nego u prvom meču, Stanković je rekao da će ekipa pripremiti sve do detalja.

„To je mnogo brza ekipa, gledaćemo da limitiramo njihovu brzinu, a posle toga individualni kvalitet. Treba izaći iz svakog duela kao pobednik. Moramo da ispunimo i više od onoga što očekujemo da ćemo dati. Grupa je ta koja dobija i koja gubi. Odigrali smo mnogo utakmica, dobrih i loših, znamo gde su mane, a pre svega znamo gde su naše vrline“, naveo je.

„Očekujem manje-više utakmicu kao u Danskoj, s tim što igramo kod kuće. Uvek je specijalno igrati pred našim navijačima, to je tas koji može da prevagne na našu stranu“, dodao je trener crveno-belih.

U danskoj ekipi neće biti napadača Žuniora Brumada, a Stanković je rekao da će to biti veliki hendikep za protivnika. Takodje, meč će propustiti i vezni igrač Jens Kajuste.

„Mnogo toga prelazi preko Brumada, njihova igra zavisi od toga kakav je on. Igraće ofanzivan fudbal, oni neće menjati svoj mentalitet i način igre, biće ofanzivni. Oni imaju adekvatne zamene skoro na svakoj poziciji, igraju u lepom sistemu, ofanzivnom sa dosta trčanja. Ne verujem da će izostanak Kajustea imati težinu kao kada nedostaje napadač“, dodao je on.

Zvezda je prva u grupi i pobedom bi mogla da obezbedi plasman u nokaut fazu takmičenja na proleće.

„Protiv ekipe Mitjilanda ne možeš da kažeš da ćeš ići na nerešeno, moraš da ideš da pobediš. Na našem stadionu kalkulacije nisu potrebne, da se ne bismo izgubili u tome. Cilj je jasan, proleće u Evropi, da li ćemo doći kroz pobedu ili nerešeno, ne znam“, naveo je Stanković.

Na pitanje da li razmišlja i o trećem mestu u grupi, trener Zvezde odgovorio je odrično.

Upitan o zdravstvenoj situaciji u ekipi, Stanković je rekao da je zadovoljan, što se vidi jer posle dugo vremena tim informacijama nije počeo konferenciju.

„Nisu svi na maksimumu, ali zadovoljavajuće je. Sanogo će danas trenirati, videćemo kako se oseća. Ostali su svi ok, svi su u konkurenciji“, naveo je.

Fudbaler Zvezde Aleksandar Katai rekao je da ekipa na domaćem terenu uvek ide na pobedu.

„Mi smo Crvena zvezda, kod nas nema kalkulacija, za to smo se borili, za to smo se spremali. Daćemo maksimum da pobedimo i ispišemo istoriju. Sve je dobro, spreman sam. Nisam igrao par utakmica, sigurno da to utiče, ali videćemo sutra“, naveo je on.

Upitan da li sebe smatra ključnim igračem Zvezde, on je odgovorio odrično.

„Sigurno da ne. Sve rezultate koje smo napravili, napravili smo kao tim. Sutra tako izlazimo, neko se izdigne, da li će pomoći golom, asistencijom, odbranom, to nas krasi kao tim. Individualno dostignuće ništa ne znači bez timskog rada, kao tim pobedjujemo, kao tim gubimo. Šta mi znače golovi ako nemamo rezultate, nama su bitne pobede i tri boda“, rekao je Katai.

Na tabeli Grupe F Zvezda je prva sa sedam bodova, Braga je druga sa šest, Mitjiland ima dva boda, a Ludogorec jedan.