„Oni će se sastati u Briselu i nastaviti da razgovaraju o primeni prethodnih sporazuma, otvorenim pitanjima i kako ići dalje“, naveo je Stano za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Petković i Bisljimi su se poslednji put sastali u okviru dijaloga krajem septembra, kada je postignut dogovor o deeskalaciji na severu Kosova nakon tenzija nastalih posle odluke vlade u Prištini da uvede mere reciprociteta za registarske tablice vozila koja ulaze iz centralne Srbije.

U medjuvremenu, 21. oktobra, održan je prvi sastanak radne grupe formirane sa ciljem da pronadje trajno rešenje za pitanje registarskih tablica u roku od šest meseci.

Iako nema naznaka da će uskoro doći do sastanka lidera, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija, portparol EU Peter Stano insistira da dijalog nije u zastoju.

„Fokusirani smo na postizanje rezultata i rešavamo probleme napornim radom. Dijalog nije u zastoju i nastavlja se svakodnevnim angažovanjima i radom specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, ne samo sa stranama već i unutar EU, u širem regionu kao i na medjunarodnoj sceni“, naveo je Stano.