„Ozbiljan protivnik nas čeka sutra, znamo kako je bila teška utakmica i na njihovom terenu, a sada su još podigli formu. Igraju dobro prolećni deo sezone. Naš cilj se zna. Poštujemo ih, spremamo se, nama je sve osim pobede neuspeh, a tako se i spremamo“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana igraju u subotu od 14 časova na svom terenu protiv TSC-a, utakmicu 29. kola Super lige Srbije.

Stanojević je rekao da će zbog suspenzije utakmicu propustiti najbolji strelac ekipe Rikardo Gomeš, kao i Aleksandar Miljković, za koga se očekuje da će u ponedeljak početi da trenira sa ekipom.

Rikarda bi mogli da zamene Marko Milovanović ili Nikola Terzić, a Stanojević je rekao da ima nedoumica oko sastava. On je dodao da se Ljubomir Fejsa vratio treninzima, ali da ni on ni Ivan Obradović nisu dovoljno spremni da igraju, iako su blizu takmičarske ekipe.

On je dodao da je ekipi dobro došla dvonedeljna pauza u prvenstu.

„Odmor nam je dobro došao posle mnogo odigranih utakmica. Odigrali smo jako tešku utakmicu u Surdulici i dobro prošli protiv ekipe koja je u usponu forme, zadovoljni smo otišli na odmor. Značilo nam je da se neki igrači vrate, imali smo reprezentativce ali nisu bili toliko opterećeni kao u ranijim utakmicama“, naveo je.

Govoreći o ekipi iz Bačke Topole, Stanojević je rekao da oni imaju mnogo udaraca na gol, da igraju agresivno i da je trener Žarko Lazetić uspeo da uvede svoj sistem igre.

„Sposobni su da igraju u više sistema, izuzetno su organizovani sa dobim individualcima. TSC ima igrače kalibra za Partizan. Napravili su ozbiljan klub sa ozbiljnom infrastrukturom. Lazetić je odličan trener. Ne moraju da prodaju igrače u Partizan i Zvezdu nego mogu u inostranstvo. Biće teška utakmica, u vrhu su i tu im je mesto, po svemu, ovo je neki derbi našeg prvenstva“, ocenio je.

„Navijači treba da budu spremni i na njihove šanse. Ali, mi smo Partizan, igramo na našem stadionu i verujem da će sve biti u našu korist“, dodao je trener crno-belih.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Stanojevića sa 500.000 dinara zbog komentarisanja sudjenja na utakmici protiv Napretka, koja je u Humskoj završena 0:0. On je kritikovao sudiju jer nije dosudio jedanaesterac za Partizan.

Stanojević je rekao da je iz medija saznao za kaznu.

„Ja sam kažnjen pre nego što je donesena kazna, pet dana pre kazne ja sam u svim medijima osudjen, a niko nije pričao o penalu. Nikada nisam video da je takva kazna izrečena u istoriji srpskog fudbala za privatno lice, za trenera za komentarisanje sudjenja. Da li ćete kazniti neke druge trenere iz lige takvom kaznom? Šta to znači, da nam ne date da kažemo nešto što utiče direktno na regularnost takmičenja. Znate da u našem fudbalu kad izgubiš dva boda u nekoj utakmici možeš da izgubiš prvenstvo, tako je ove godine“, naveo je.

Stanojević je rekao da se o kazni pisalo više nego o činjenici da li je utakmica bila regularna i da se on do sada nije žalio i kada je ekipa gubila bodove, pošto je smatrao da tada greške nisu bile zlonamerne.

„Moram da kažem svoje mišljenje. Meni je najveća kazna što je bilo takvo sudjenje, tu smo najviše kažnjeni, prvenstveno klub, igrači, navijači i ja. Ja nikada neću ćutati makar ne radio više u Srbiji nikad. Ako nam se desi ista situacija ako osetimo da je bilo nešto što nije u skladu sa fer-plejom, ne moram da radim i ovako je dosta trenera otišlo iz odredjenih razloga, otići ću i ja, nije mi prvi put. Dosta su veća imena odlazila zbog tih stvari. To me neće sprečiti da nešto uradim jer hoću da zaštitim sve što mukotrpno radimo cele godine. Ne damo na sebe“, dodao je.

Trener Partizana rekao je da će se posavetovati sa klubom u vezi sa mogućom žalbom.

Upitan o Zvezdinoj utakmici u subotu protiv Radničkog, Stanojević je rekao da je neumesno da priča o protivniku, ali da pažljivo sve prati i da misli da „večitog“ rivala čeka težak meč na Čairu.

Navijači su u četvrtak posetili ekipu na treningu u Zemunelu, a Stanojević je rekao da je podrška dobrodošla.

„Taj pritisak daje pozitivnu energiju. Veruju u nas i došli su da nas podrže. Sve vreme su uz nas, koliko sam ja ovde nisam čuo zvižduk sa juga. Sa nama su i kad je loše i kad je dobro, išli su na gostovanja. Znači mnogo podrška kad se boriš za titulu, znači svaki aplauz. Oni su uvek bili za aplauz, srećni smo i zahvalni zbog toga“, naveo je Stanojević.

Posle 29 kola u Super ligi Partizan ima 75 bodova koliko i Zvezda na drugom mestu, a TSC zauzima peto mesto sa 38 bodova.