Crveno-beli su za dovodjenje 19-godišnjeg krilnog napadača platili 500.000 evra u skladu sa njegovom izlaznom klauzulom.

„Crvena zvezda želi dobrodošlicu Mitroviću i veruje da će ostaviti značajan trag u našem klubu“, navodi se u saopštenju.

Iz njegovog dosadašnjeg kluba istakli su da je izlaznu klauzulu pokušalo da aktivira nekoliko inostranih klubova, kao i da su oni pokušali da ga zadrže uoči kvalifikacija za Ligu konferencija.

„U svakom slučaju, FK Radnički smatra da je bolje za talenat kakav je Mitrović da nastavi da igra i razvija se u srpskom fudbalu, nego li u inostranstvu. Ujedno, klub želi da mu se zahvali na dosadašnjem trudu i radu koji je uložio u rezultate našeg kluba i želi mu sreću u daljoj karijeri“, dodaje se u saopštenju niškog kluba.

Radnički se zahvalio Crvenoj zvezdi, koja je u jednom danu uplatila novac.

„Takodje, FK Radnički želi da se zahvali i Crvenoj zvezdi, koja je kao veliki klub, u jednom danu uplatila pola miliona evra i PDV, prilikom preuzimanja Mitrovića i želimo im puno sreće u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona“, zaključuje se u saopštenju.

Mitrović je u niški Radnički došao 2019. godine, a nastupao je i u mladjim kategorijama selekcije Srbije (do 20 i 21 godine).