Povodom intervjua bivše premijerke Hrvatske Jadranke Kosor za list Danas, Stefanović je rekao da je „jasno da ona govori ono što misle“ predstavnici vlasti u Hrvatskoj, ne samo o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već i o Srbiji u celini, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Kosor jasno ogoljava suštinu politike Hrvatske prema Srbiji, koja podrazumeva da je Srbija Hrvatskoj bila dobra samo onda kada je bila slaba, kada je dolazila da se izvinjava i za sve za šta nije odgovorna i kriva i kada je bila neuporedivo ekonomski, politički, pa i vojnički, slabija od Hrvatske“, kazao je Stefanović.

Kosor je za Danas, izmedju ostalog, rekla da je Vučić „jedini lider ne samo u Evropi, već i šire, koji ima ratnu prošlost“.

„Ja ne mogu da zamislim da Vučić jednog dana bude čelnik države članice EU. Prva asocijacija kada se kaže Vučić meni je slika njega iznad Sarajeva sa puškom, ili kako nosi pivo (lideru radikala Vojislavu) Šešelju u sanduku, ili kako 1995. godine u Glini, u Hrvatskoj, urla na skupu da to nikad neće biti Hrvatska“, kazala je Kosor.

Stefanović navodi da Hrvatska „i danas na svaki mogući način pokušava da pobegne od svojih ustaških zločina, kojima se neretko i ponosi i veliča ih“.

„Govorimo o zemlji, koja je jedina u Evropi imala posebne koncentracione logore za decu u Drugom svetskom ratu. Nije ih imala čak ni nacistička Nemačka, čiji je Hrvatska vazal bila. Govorimo, takodje, o zemlji koja je u ‘Oluji’ proterala više od 250.000 Srba, sopstvenih državljana, sa vekovnih ognjišta, jer joj se nisu uklapali u etnički čistu sliku Hrvatske. Takva zemlja danas drži lekcije Srbiji“, naveo je srpski ministar odbrane.

Dodao je da Hrvati „pre svega, ne mogu da oproste Vučiću činjenicu da je Srbija danas uspešnija od Hrvatske“.

„Radi se o najobičnijoj zavisti, zato što Srbija danas može više nego Hrvatska. I očigledno je da to kroz usta Jadranke Kosor i sličnih govori hrvatski establišment, onda kada neće to da izgovore sami“, naveo je Stefanović.

//