„Skupština je kreator narodne volje. U Skupštini se donose zakoni i drugi propisi po volji naroda, odnosno većine gradjana Srbije. Ima kontrolnu funkciju. Naravno da nema sumnje da SNS ima većinu u Skupštini, ali to ne znači da je Skupština izvršni organ stranke ili njene politike. Mislim da je gospodin Orlić pogrešio“, ocenio je Stefanović.

Po njegovim rečima, opozicija u Srbiji predstavlja značajan broj gradjana i naveo da je njena dužnost da u parlamentu daje kvalitetne predloge zakona i druge akte i da argumentovano kritikuje vlast.

„To će i činiti. Mislim da su gradjani zato i glasali za opoziciju da se bori za njihove interese, a ne da konstatuje da SNS ima većinu. Gradjani su izašli na izbore da bi se izborili za svoja prava i bolji život. Na nama je da to i učinimo i Skupštinu vratimo narodu. To neće biti jednostavno i lako“, kazao je Stefanović.

Orlić je ranije danas za TV Hepi izjavio da će se u Skupštini sprovoditi politika koju predstavlja predsednik države i SNS, „jer se tako pokazuje uvažavanje narodne volje“.

„Postoji nesporna parlamentarna većina. To je ono za šta je narod glasao i kakva politika da se sprovodi u narednom periodu. Nema tu nikakvih dilema šta ko da očekuje, to je politika koja će u našoj Skupštini da se sprovodi“, rekao je Orlić.