„Mi iz SSP-a mislimo, i podržaćemo, ako vladajuća većina odluči da proširi broj potpredsednika. Nama je u interesu da ljudi iz opozicije budu što na više potpredsedničkih mesta, da budu na čelu ili članovi što više skupštinskih odbora, jer će na taj način moći da se bore za interes gradjana“, rekao je Stefanović za televiziju Nova S.

On je objasnio da je opozicija u Skupštini Srbije imala pravo na potpredsednike više od 20 godina i da je uvek imala pravo na jednog ili dva potpredsednika.

Naglasio je da su 2016. godine Demokratska stranka (DS) i Dosta je bilo (DJB) imali isti broj poslanika i da je tada odlučeno da mogu da budu dva potpredsednika iz opozicije, ali da lider DJB Saša Radulović na kraju odustao.

Stefanović je dodao i da se broj potpredsednika odredjuje na osnovu broja poslanika u poslaničkoj grupi, naglašavajući da „to ne znači da neko ulazi u vlast ili saradjuje sa vlašću“.

Po snazi, on je ocenio da bi sledeća stranka koja bi mogla da predloži potpredsednika bila Narodna stranka, iako je 35 poslanika Narodne stranke, koalicije Moramo i Demokratske stranke predložilo da potpredsednik parlamenta bude predsednik DS Zoran Lutovac.