“Kada je otac ubijene devojčice Sofije, Slobodan Negić rekao da moramo biti ljudi da jedni drugima pomognemo, ja mislim da je to najbolji manifest, najbolja poruka onoga što građani hoće. Oni hoće da se zaustavi svo nasilje, ne samo fizičko nego i verbalno, hoće da žive u normalnoj i sigurnoj državi”, izjavio je Borko Stefanović na TV Nova S.

Stefanović je ocenio da je režim nakon protesta počeo da se ponaša agresivnije, sa više otužbi, sa više napada, mržnje i podele ne shvatajući da je ovo “veće od politike”.

“Ovo je mnogo veće od svih nas, ovo je veće od svih političkih programa i zahteva, ovo danas Srbija komanduje i Srbija traži kroz reči onog slomljenog oca sinoć: odgovornost, normalnost i mir. Oni umesto toga rade suprotno, premijerka se obraća psovkom, spominjući strane službe, obojene revolucije i sestrinske službe sa istoka – to je vokabular 90-ih godina, to samo produbljuje rovove”, rekao je Stefanović.

Dodao je da “sva ta artiljerija” u studijima režimskih TV-a služi tome da biračima vlasti kaže da je sve u redu i da je to prolazna kriza, a da su se prvi put našli u situaciji koju ne mogu da kontrolišu.

“Vi imate mobilizaciju SNS-a jer moraju da se odbrane odbrane, jer za njih je vlast jednako život, jer znaju da su iza njih katastrofalni rezultati, podele, mržnja, korupcija, povezanost sa organizovanim kriminalom” rekao je Stefanović.

Ponovio je da u trenutnoj situaciji ne bi trebalo da bude mesta sujetama i stranačkim interesima.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *