On je u pisanoj izjavi ocenio da je Vulinu “najlepše kad radi nešto imaginarno i nepostojeće, dok živi u materijalnom svetu nedokazivog porekla svoje ili tetkine imovine”.

“Sad više neće morati samo da se klanja Staljinu u Moskvi već da dodatno dokazuje zapadnim partnerima kako Vučić i SNS uspešno zatvaraju klastere i poglavlja za pristup EU”, ocenio je Stefanović a prenela SSP.

Upitao je šta će biti sa “fantomskim i takođe nepostojećim Savetom za saradnju sa Rusijom i Kinom” na čijem je čelu nekadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

“Teško će režim moći da objasni postojanje čak dva fantomska, nevidljiva, organa za ništa i dva čoveka kojima su dali da ‘nešto rade’ na uštrb novca građana Srbije. A građani? Građani će zauzvrat dobiti nastavak laži, propagande i paralelnog naprednjačkog Diznilenda za privilegovane bez ikakvih rezultata i smisla”, naveo je zamenik predsednika SSP.

Vlada Srbije danas je donela odluku o nadležnostima i delokrugu potpredsednika i ministara bez portfelja po kojoj će Aleksandar Vulin biti zadužen da u koordinaciji sa predsednikom Republike, prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade.

Vulin će predlagati mere za unapređenje saradnje Srbije sa zemljama BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika), pratiti stanje i predlagati mere za jačanje veza državnih organa sa građanima Srbije u dijaspori, saopšteno je posle sednice Vlade.