Nakon obilaska jedinica u kasarni “Stefan Nemanja” u Raški Stefanović je rekao da su one u povišenoj borbenoj gotovosti po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kao sredstvo odvraćanja.

“Želimo da pošaljemo poruku da niko ne pomisli da nad srpskim narodom može da učini bilo šta. Nećemo dozvoliti nove pogrome, neće biti novih Oluja, Bljeskova ili sličnih akcija. Naša vojska ne želi da provocira, ne deluje van zakonskih okvira i međunarodnih konvencija, ali je spremna da zaštiti svoj narod ukoliko bilo šta ugrožava njegov život”, poručio je Stefanović.

On je istakao da su vojnici raspoloženi, visoko motivisani i dobro opremljeni.

“Mi nismo povukli niti jedan potez kako bismo ugrozili živote ljudi, nismo preduzeli nešto što bi se moglo tumačiti kao provokacija. Sve provokacije su stigle iz Prištine. General Mojsilović je u stalnom kontaktu sa komandantom KFOR-a, trudimo se da razgovorom spustimo tenzije, ali i da pokažemo da na provokacije nećemo ćutati”, dodao je Stefanović.

Pozvao je međunarodnu zajednicu  da umesto birokratskih saopštenja u kojima, kako je rekao, pozivaju obe strane na smirivanje tenzija, zaštite živote Srba, da ne budu prebijani, a kretanje im ograničavano.