“Očekujem da moj tim bude dobar i osvaja bodove u kvalifikacijama. Imamo cilj, ali da bismo došli do cilja, trebaju nam bodovi. Pobedili smo Litvaniju, sada nas očekuje Crna Gora. Biće dobar meč, takmičarski, sigurno uzbudljiv i očekujem sve najbolje”, rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Podgorici.

Fudbaleri Srbije igraju u ponedeljak od 20.45 u Podgorici protiv Crne Gore, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Obe ekipe su u prvom kolu Grupe G ostvarile pobede, Srbija je bila bolja od Litvanije 2:0, a Crna Gora od Bugarske 1:0.

“Čuo sam da će biti oko 11000 gledalaca. Stadion će biti ispunjen do poslednjeg mesta, što i treba da bude. Za nas nema mnogo razlike, sve utakmice imaju veliku važnost. Što se Crne Gore tiče nema nekih tajni, dobro se poznajemo. Ispratili smo njihov meč protiv Bugara i pobedu koja je jako važna za Crnu Goru”, rekao je srpski selektor.

“Znam da nema Jankovića koji je odličan igrač, sve ostale takođe poznajemo. Kada sam video da imate i Savićevića u timu, uplašio sam se, mislio sam da je Dejo, ali to je mlađi Savićević. Crna Gora ima mnogo kvalitetnih igrača, veoma ih cenim”, dodao je Stojković.

On je rekao da je loša vest za srpski tim povreda Filipa Kostića, koji zbog upale Ahilove tetive nije ni doputovao u Podgoricu, već će sa terapijom nastaviti u Juventusu.

Stojković je dodao da odluke o sastavu tima donosi trezveno, sa jasnom vizijom i idejom.

“Tu viziju imam u glavi, ali sačekajmo dok ne počne meč. Postoji nekoliko opcija, drago mi je da mogu da razmišljam u nekoliko pravaca, ali sastav koji se pojavi, smatraću da je najspremniji. Imamo i pet izmena, u zavisnosti od dešavanja na terenu povlačićemo i poteze”, naveo je.

On je istakao da se uvek lepo oseća u Podgorici, gde ima mnogo prijatelja i da je “sve super”.

Srpska reprezentacija od 2000. godine nije ostvarila dve uzastopne pobede na startu kvalifikacija, Stojković je rekao da nije znao za taj podatak, ali da će njegova ekipa pokušati da sruši tradiciju.

“Naš cilj je jasan, bodovi su važni, došli smo da se nadigravamo i da kroz naš stil igre dođemo do pobede. Isto želi i protivnik, ali učinićemo sve da utakmicu rešimo u svoju korist. Neće biti lako, ko tako misli, biće u problemu. Svesni smo odgovornosti i težine utakmice. Idemo na pobedu i tu se ništa ne menja bez obzira na ime rivala”, naveo je Stojković.

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da se nada dobrom rezultatu.

“Crna Gora ima kostur tima, igrače koji dugo igraju zajedno, pre svih Savić i Jovetić, oko njih je dosta mladih igrača, sve ih respektujemo. Imaće veliki motiv pred svojim navijačima. Imaju veliki respekt sa naša strane, ali mi smo ekipa koja uvek ide na pobedu. Nadam se dobroj utakmici, dobroj atmosferi i pobedi”, naveo je on.