“Razmišljam kako nismo pobedili. Došli smo u Gelzenkirhen da pobedimo veliku Englesku, taj veliki tim. Frustracija je znak da mi nije svejedno. Nije mi žao, nego mi je krivo, posle kvalitetne i hrabre igre nismo nagrađeni bodom. Idemo dalje, glavu gore, čekamo drugu šansu”, rekao je Stojković za RTS posle utakmice.

Fudbaleri Srbije izgubili su večeras u Gelzenkirhenu od Engleske 0:1, u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Upitan je o izmenama koje je napravio, Stojković je rekao da su bile dobre i da donosi odluke u zavisnosti od onoga šta se dešava na terenu.

“Odigrali smo vrlo hrabro, dominirali čitavo drugo poluvreme i šteta što nismo nagrađeni za takav stil igre. Mnogi će se pitati zašto Tadić nije počeo, to je bio deo plana, taktička varijanta, želeo sam Tadića sa svežim nogama, Tadića koji će promeniti igru i biti ključ. Sa druge stane imali smo dovoljno ofanzivnih igrača, odigrali smo kvalitetnu utakmicu, nemamo čega da se stidimo. To je fudbal, treba podići glavu i analizirati, da spremno uđemo u narednu utakmicu, to je naš plan da pobedimo Sloveniju”, naveo je selektor.

On je rekao da je zadovoljan karakterom igrača, koji se nisu predavali.

“U poluvremenu smo rekli da treba da osvojimo loptu, da nateramo Englesku da se brani i uspeli smo u tome. Malo je falilo da se dođe do golova. Svi koji vole Srbiju mogu da budu ponosni. Nismo se uplašili, Srbija je pokazala da može da igra fudbal sa bilo kime u Evropi”, ocenio je Stojković.

“Poraz mi je teško pao jer znam da imamo dovoljno moći da ih pobedimo, da možemo daleko bolje rezultatski da prođemo. Ali to je fudbal, pisaće se 1:0 i to mi teško pada, ali takve momente morate da prihvatite”, dodao je.

Engleska je prva na tabeli sa tri boda, Danska i Slovenija imaju po bod, a Srbija je bez bodova.

“Nismo se udaljili, cilj je i dalje druga faza, učinićemo sve da dođemo do nje. Nismo nagrađeni za ono što smo pokazali, a momci su pokazali veliko srce, karakter i stil igre koji želimo da forsiramo. Čestitam im na trudu i kilometrima, borbenosti i inteligenciji koju su pokazali, vratiće se to vrlo brzo”, rekao je Stojković.

Srbija će u drugom kolu u četvrtak u Minhenu igrati protiv Slovenije.