On je dodao da je navijao za Madjarsku na prethodnom prvenstvu, da je to ekipa koja igra brz, moderan fudbal, što će predstavljati problem za njegov tim.

„Ali, mi želimo da igramo sa dobrim ekipama. Biće prava utakmica. Madjarska je ekipa koja može da napravi problem bilo kojoj ekipi u svetu, napravila je mnogo dobrih rezultata“, naveo je Stojković.

Stojković je odveo Srbiju na ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru, a upitan šta se to promenilo otkako je preuzeo tim, on je odgovorio da je važno medjusobno poverenje, kao i to da je za kratko vreme promenjen mentalitet ekipe.

„Srbija igra po modernim fudbalskim principima. Srbija je maksimalno koncentrisana na ono što treba da ostvari na terenu, ali ključ je što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet, da igrači zaista veruju u ono što rade i ono što se traži od njih. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve, ja duboko verujem u igrače i njihove kvalitete fudbalske i ljudske, a ono što je veoma važno, oni veruju meni. Taj spoj je dobitna kombinacija uspeha promene mentaliteta“, naveo je.

Na konstataciju da je samopouzdanje u ekipi veće nego ikad, Stojković je rekao da je značajno što se radi u dobroj i pozitivnoj atmosferi.

„Važno je da imaju uslove za život i rad, da nemaju nekog ko će da ih maltretira, sastanči i traži neke nenormalne stvari. Imam to u glavi, prošao sam to kao igrač, nema nikakvih nepoznanica ni to da se izmišlja topla voda. Oni respektuju mene i ono što tražim od njih, ja ono što pružaju i podržavam ih. Nikada nisam bio negativan, koristimo samo pozitivne vibracije. Želim da osetim pozitivnost, igrači imaju obaveze i odgovornost koje nose, predstavljaš svoju naciju“, naveo je.

Kapiten Srbije Dušan Tadić rekao je da je ekipa ozbiljna, da želi da pobedi u svakoj utakmici i da je nevažno da li se radi o prijateljskoj.

Upitan o tome što je Srbija u trećem šeširu na žrebu za Svetsko prvenstvo, Tadić je rekao da je to nevažno, da je ekipa puna samopouzdanja i da bi želela atraktivne protivnike na Mundijalu.

„Bili smo jaki i pre, ali otkako je Stojković došao usadio nam je zajedništvo, napravljena je dobra atmosfera, pozitivna, iskrena. Sve se to sklopilo, individualni kvalitet može da dodje do izražaja, svako radi ono što treba da radi, svi znaju šta se od njih očekuje, ali ključ je zajedništvo i sloga, uživanje. Znamo šta predstavlja naša zemlja, igramo sa ljubavlju i strašću i velikom željom da pobedimo“, naveo je on.

Tadić je rekao da je nevažno koliko će utakmica odigrati za tim, već da je najvažnije šta će postići na Svetskom prvenstvu.

„Želiš stalno da pobediš, motivisan si na svakom treningu, to je u tvojoj krvi kao sportisti, uvek težimo ka tome. Ali, želimo to da uradimo sa stilom, da uživamo u tome, da navijači uživaju i rezultati će doći“, naveo je Tadić.