Ona je na konferenciji za novinare u Beogradu navela da je Evropska zelena partija jedina grupacija koja se eksplicitno zalaže za ulazak Srbije u EU.

“Evropski zeleni su osetili da se rađa nova snaga. Pokrenuli smo stvaranje mreže zelenih stranaka balkana i podrška Evropske zelene partije na tom putu nam je od velikog značaja”, rekla je Stojković.

Ona je izrazila nadu da će građani uvideti važnost članstva u EU koje bi obezbedilo i veću zaštitu životne sredine.

Član Komiteta Evropske zelene partije Razmus Nordkvist ocenio je da su predstojeći izbori u Srbiji važni i za ostatak Evrope.

“Veoma je važno pitanje kako na najbrži i najbolji način da dođe do zelene tranzicije. Evropi su potrebni snažni glasovi koji će se zalagati za zelenu politiku u Srbiji i u tekućoj kampanji”, rekao je Nordkvist, bivši poslanik danskog parlamenta.

On je naveo da podržava stranku Zajedno i Zeleno-levi front, koje su se prijavile za članstvo u Evropskoj zelenoj partiji.

Članica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević ocenila je da je sada pravi trenutak da Srbija krene s održivom zelenom tranzicijom.

“Važan trenutak nakon prošlih izbora bio je taj da je po prvi put Skupština imala zeleno-leve poslanike. A nakon ovih izbora biće ih nikad više u Beogradu i u Skupštini Srbije”, rekla je Đorđević.