Nedavno je Stopića pećina dobila novih 60 metara staze, koja vodi iznad vodopada “izvor života” do Sale sa bigrenim loncima pa će svi posetioci koji od januara ove godine posete Stopića pećinu imati priliku da obiđu prirodne tvorevine u kojima se voda vrtloži.

Ovaj deo staze bogat je pećinskim nakitom.

Uz novih 60 metara pešačkih staza, njihova ukupna dužina je 400 metara.

“Turistička organizacija Zlatibor posvećeno radi na uređenju pećine. Svake godine ovaj prirodni biser zlatiborskog kraja i najposećeniji speleološki objekat u Srbiji dobija po neku novu atrakciju koja upotpunjuje ponudu ovog izuzetno turističkog lokaliteta: prilazni put, parking prostor, prilazne pešačke staze, ulaznu kapiju, biletarnicu, staze kroz Svetlu i Tamnu dvoranu do vodopada ‘Izvora života’, kao i staze iznad bigrenih kada i rasvetu”, navodi se u saopštenju.

O bezbednosti posetilaca, turističkim obilascima, čistoći i očuvanju zaštićenog prirodnog dobra brinu se čuvari i vodiči ove pećine, a od nedavno posetiocima dostupna je i mobilna aplikacija “Stopića pećina – audio vodič”.

Stopića pećina nalazi se na 19 kilometara od centra Zlatibora, a za obilaske je otvorena svim danima od 9.30 do 16.30 časova.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *