Građanska inicijativa Goranaca demantovala je danas da je postigla dogovor o zajedničkom izbornom nastupu sa Strankom demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.

“Nikakav dogovor, a kamoli sporazum, sa strankom Sulejmana Ugljanina nije pravljen”, navodi se u saopštenju Građanske inicijative Goranaca.

Ta partija koja okuplja Gorance u Srbiji saopštila je da je na današnjem stranačkom predsedništvu donela odluku sa kim će izaći na predstojeće parlamentarne izbore 16. marta, odnosno koju će listu za izbore podržati.

Dodaje se da će odluku o tome objaviti stura, nakon što Glavni odbor Građanske inicijative Goranaca podrži i prihvati odluku stranačkog predsedništva.

“Jedina stranka, odnosno lista, sa kojom je Građanska inicijativa Goranaca razgovarala o izborima je lista koju vodi (lider Srpske napredne stranke) Aleksandar Vučić”, navodi se u saopštenju.

SDA Sulejmana Ugljanina ranije danas saopštila je da je Građanska inicijativa Goranaca jedna od manjinskih stranaka koja je prihvatila predlog o formiranju jedinstvene izborne liste.