Predsednik te stranke Vladimir Kovačević naveo je da je Nova D2SP “konstituisana tako da bude komplementarna sa drugim opozicionim partijama koje u svom fokusu delovanja imaju aktivnosti i programe koji se konkretnim merama zalažu za unapređenje životnog standarda građana Srbije”.

“Nova – Da se struka pita spremna je da odustane od samostalnog nastupa i da participira u konačnom dogovoru i sastavljanju jedne liste za izlazak na predstojeće izbore, ukoliko ispitivanja javnog mnjenja upućuju na to da je na taj način zagarantovan najveći uspeh opozicije”, naveo je Kovačević.

Dodao je da je stranka “sa svim svojim resursima, spremna da ustupi svoj pažljivo pripreman ekonomski program budućoj celini i privredničko iskustvo sticano desetinama godina, radi što efikasnijeg zajedničkog nastupa u budućoj izbornoj kampanji”.

“Svaki dogovor oko raspodele mandata za predstojeći zajednički nastup smatramo manje važnim u odnosu na programske kompatibilnosti i izbor ljudi koji će ovo sprovesti nakon očekivanog izbornog uspeha”, naveo je predsednike Nove – Da se struka pita.