Navedeno je da će nadležnim institucijama prijavljivati probleme o kojima ih radnici obaveštavaju a koje sami ne smeju da prijave usled straha od gubitka posla.
Stranka Zajedno se oglasila posle informacija da je radnica kompanije Leoni iz Kraljeva Danka Ranković preminula nakon što je nekoliko dana ranije, kako svedoče njene kolege, kolabirala na poslu.

Ekološkom ustanku, članici te stranke, javili su se radnici fabrike Leoni sa svedočenjima o izuzetno teškim uslovima rada u postrojenjima ove kompanije, navedeno je u saopštenju

“Da li je smrt Danke Ranković direktna posledica premora na poslu ostaje nadležnim organima da utvrde, međutim sva svedočenja koja smo mogli da vidimo govore da su radni uslovi u fabrici Leoni izuzetno loši. Prema saznanjima Ekološkog ustanka, zaposleni rade prekovremeno, a mere zaštite na radu nisu adekvatne i blagovremeno obezbeđene i dostupne svim radnicima. Postoji osnovana sumnja da poslodavac dodatno zloupotrebljava zakonske mogućnosti pa je u svojim prostorijama organizovao ambulantu koja pregleda radnike koji se požale na premor ili koji kolabriraju na fabričkoj traci i zatim ih vraća na rad iako postoje sumnje da njihovo zdravstveno stanje to zapravo ne dozvoljava”, istakla je stanka Zajedno.

Ocenjeno je da Zakon o radu favorizuje poslodavce, a od radnika pravi robove, a da institucije skreću pogled od problema sa kojima se suočavaju ljudi koji žive od svog rada.