U otvorenom pismu generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, stranka Zajedno navodi da je “neverovatno da javni medijski servis nije obavestio javnost o ovom skandalu”, odmah pošto su BIRN i “Vreme” objavili tu vest.

“Pravo je javnosti da bude obaveštena o svemu ovome, a dužnost javnog servisa je da ovakva saznanja javnosti saopšti”, ukazala je stranka.

“Time što RTS nije preneo ovu vest ponovo potvrđuje davno znanu činjenicu da u Srbiji javni servis ne postoji. Ne postoji, a plaćamo ga. Gospodine Bujoševiću, građani gočekuju da od javnog servisa dobiju uslugu za koju svakoga meseca plaćaju pretplatu i to uz račun za električnu struju”, navodi stranka Zajedno.

Stranka Zajedno je navela da traži hitno razrešenje Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika glavnog grada, kao i izbore u Beogradu na proleće.

“Kako to da je Šapić od plate predsednika opštine uspeo da priušti vilu u Trstu? Kako to da gradonačelnik Beograda ima prebivalište u Trstu? Da li je gradonačelnik Beograda prao novac? Da li je gradonačelnik Beograda utajio porez u Italiji? Pozivamo Vas da poštujete građane i građanke Srbije, svoje zakonske obaveze i novinarstvo kao struku”, navodi se u otvorenom pismu Draganu Bujoševiću koga su pozvali da RTS objavi ove podatke.