U saopštenju dostavljenog medijima, potpisanog sa “studenti druge, treće i četvrte godine Departmana za pravne nauke”, navodi se da su profesori sa tog departmana istaknuti članovi zajednice i izuzetni predavači koji su “oblikovali generacije vrednih, radnih i po istini prepoznatljivih studenata”.

“Postupanje prema Departmanu za pravne nauke u neuspešnom procesu reakreditacije prethodne godine, kao i razloge zbog kojih je ista odbijena, smatramo tendencioznim. To je ogromnan gubitak ne samo za mlade iz Novog Pazara, već i iz Tutina, Sjenice, Raške, Prijepolja, Rožaja i drugih gradova”, saopštili su studenti.

Istakli su da tom departmanu preti “suptilno gašenje” i pozvali državu da se uključi u rešavanje problema i uloži napore da se svi departmani uspešno reakredituju.

Kritikovali su rad Studentskog parlamenta ocenivši da ne radi u interesu studenata i ne zastupa njihovo mišljenje.

“Studentski parlament nije pokazao da želi da zastupa suštinske i vitalne interese studenata – zbog kojih postoji, niti smo mi bili pitani za bilo kakvo mišljenje od strane njih, a toliko je važnih pitanja koje ovo stanje otvara”, navodi se u saopštenju.

Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost” Državnog univerziteta u Novom Pazaru održaće sutra polusatni štrajk upozorenja u holu te visokoškolske ustanove.

Štrajk se, kako navode, organizuje zbog bahatog i diskriminatrnog odnosa rukovodstva ove ustanove prema zaposlenima, a posebno zbog degradirajućeg i protivpravnog odnosa prema članovima tog sindikata.

DUNP je takve navode Sindikata označio kao netačne, grube i zlonamerne, te da za cilj imaju interese uske grupe zaposlenih.

Saopštenjem se oglasio i Studentski parlament odbacivši navode Sindikata, ističući da se neće uključivati u obračune profesora i uprave te visokoškolske ustanove..