Iz zagrebačke Policijske uprave (PU) su za agenciju Hina potvrdili da policija utvrdjuje okolnosti dogadjaja, a prema video snimcima objavljenim na društvenim mrežama u sukobu Dinamovih i Hajdukovih navijača su korišćene bengalke i palice nedaleko od stadiona u Kranjčevićevoj ulici gde se igrala utakmica.

Zagrebačka policija je sprečila sukob navijača u Sloboštini, oko 10 sati, kad su gradjani dojavili o okupljanju maskiranih osoba sa bejzbol palicama u tamošnjem Parku mladenaca.

“Dolaskom na mesto dogadjaja, policijski službenici uočili su više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u beg prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača sa gostujućim navijačima”, izvestili su iz zagrebačke PU u saopštenju. Dodali su kako su utvrdili identitet pet osoba za koje je potvrdjeno da su pripadnici domaće navijačke grupe, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrdjivanja identiteta.

Policajci su na mestu dogadjaja pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko – tehnički obradjene.

Postupanjem policije sprečen je mogući planirani sukob navijača, istakli su iz PU u saopštenju i zahvalili gradjanima na saradnji sa policijom.