On je za radio Sto plus rekao da građani i privreda ovom javnom preduzeću trenutno duguju oko tri miliona evra, te da nekako uspevaju da premoste finansijske poteškoće zahvaljući pomoći Gradske uprave.

„Naplata od privrednih subjekata je dosta dobra i kreće se oko 85 odsto, dok je kod građana taj procenat duplo manji. Grad svakog meseca povećava količinu novca koju izdvaja kako bi kompenzirali to što se ne naplaćuje od građana, a mi svakako ne možemo dozvoliti da tolika dugovanja ostanu nenaplaćena“, naveo je Suljević.

Dodao je i da su dugovanja ovog javnog preduzeća na nivou potraživanja, ali da se trenutno radnicima redovno isplaćuju plate, kao i da je rešen problem uplate poreza i doprinosa.

„Postoje zaostale plate od ranijih godina ali se one sada mesečno isplaćuju i situacija je tu stabilna. Pre nekoliko meseci firma je imala problem sa neoverenim knjižicama radnika, ali je i to sada sređeno“, istakao je Suljević.

On je najavio nabavku novih vozila u narednom periodu kao i mogućnost reprograma duga za građane čija su dugovanja veća od deset hiljada dinara.