Iz dokumenata podnetih sudu u saveznoj državi Masačusets vidi se da je Brajanov otac, neurohirurg Tomas Volš, koji je više od decenije vodio odeljenje neurologije u bolnici u Bostonu, umro 2018. u Indiji, navodi Si-En-En (CNN).

Jedan od nećaka doktora Volša, Endrju Volš, naveo je pred sudom da “testament njegovog ujaka potvrđuje ono što je godinama govorio mnogim ljudima, da ne želi da njegov sin Brajan nasledi bilo šta od njegove imovine”.

U testamentu iz 2016. godine, doktor Volš je naveo da nije u kontaktu sa Brajanom, da mu ostavlja jedino “najbolje želje” i “ništa drugo”, a nasledstvo je prepisao nećacima i svojoj sestri.

Brajan Volš je pokušao da ospori testament i u izjavi sudu iz novembra 2019. naveo da je “jedan od svega dva zakonska naslednika” očeve imovine. Dodao je da je zdravlje njegovog oca bilo “veoma loše kada je potpisao sumnjiv testament”, i sugerisao da je potpis njegovog oca na tom dokumentu “mogući falsifikat”.

U izjavama pod zakletvom, rodbina i prijatelji doktora Volša naveli su da je odnos oca i sina bio zategnut u poslednjim godinama života Tomasa Volša, detaljno opisujući Brajanove prevare i manipulacije.

Džefri Ornštajn, koji se predstavlja kao dugogodišnji blizak prijatelj doktora Volša, naveo je da Brajan Volš “nije osoba kojoj se može verovati” i dodao da je “njegova izjava pod zakletvom zasnovana na lažima i lažnim predstavljanjima”.

“Brajan je bio dugogodišnji pacijent psihijatrijske bolnice Centar Ostin Rigs”, naveo je Ornštajn i dodao da mu je dijagnostikovana sociopatija.

Drugi prijatelj Tomasa Volša, doktor Fred Peskatori, naveo je da Brajan “nije samo sociopata, već i veoma ljuta i fizički nasilna osoba”.

“Brajan je ukrao novac od oca i prevario ga za gotovo milion dolara”, napisao je Peskatori sudu.

Naveo je da je prisustvovao incidentu tokom putovanja u inostranstvo kada je Brajan Volš pobesneo pošto su ga graničari optužili da je pokušao da prokrijumčari antikvitete.

“Brajan je uzeo štanglu i bukvalno pokušao da ubije četiri ili pet graničara”, naveo je Peskatori pod zakletvom.

Brajan Volš je pod zakletvom izjavio da je bio otuđen od oca tokom godina, ali da su se “ponovo povezali” 2015. godine, i da su od naredne počeli “redovno da razgovaraju”, prenosi CNN.

Ana Volš, koja sa Brajanom ima troje dece od dve do šest godina, nestala je 1. januara rano ujutru, kada je trebalo da krene na let za Vašington, gde je radila u firmi za nekretnine i gde ima kuću.

Ona od 1. januara nije koristila svoj mobilni telefon ni kreditne kartice, a vlasti su krajem prošle nedelje uhapsile njenog supruga zbog obmanjivanja policije tokom istrage.

Tužilaštvo je navelo da su u podrumu kuće Volšovih nađeni tragovi krvi i polomljen nož, a na obližnjoj deponiji testera i krvavi peškiri.

Na snimku nadzorne kamere iz prodavnice vidi se kako Volš kupuje sredstva za čišćenje, vredna 450 dolara, dan posle nestanka njegove supruge.

Brajan Volš je 2021. pred sudom u Bostonu priznao krivicu za prevaru kupca iz Los Andjelesa, kojem je prodao dve lažne slike Endija Vorhola za 80.000 dolara. Presuda u tom slučaju još nije izrečena.