U Srbiji se sutra održavaju lokalni izbori u 89 gradova i opština, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo i većina vojvođanskih opština.

Građani Beograda sutra biraju 110 odbornika skupštine grada, a biraju se i odbornici u svih 17 beogradskih opština – Čukarici, Novom Beogradu, Paliluli, Rakovici, Savskom vencu, Starom Gradu, Voždovcu, Vračaru, Zemunu, Zvezdari, Barajevu, Grockoj, Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu, Sopotu i Surčinu.

Ukupan broj upisanih birača za izbore za odbornike Skupštine Grada Beograda, iznosi 1.602.112, a glasaće se na 1.265 biračkih mesta.

Kako je ranije objavila Gradska izborna komisija u “Vodiču za birače”, da bi neko imao pravo glasa na izborima, treba da bude državljanin Srbije, da je punoletan, da nije lišen poslovne sposobnosti i da ima prebivalište na teritoriji grada Beograda.

Na izborima se glasa zaokruživanjem rednog broja ispred naziva jedne izborne liste na glasačkom listiću, a za beogradske izbore prijavilo se 14 lista.

Pod brojem jedan je “Aleksandar Vučić – Beograd sutra”, druga je “Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek”, treća “Ćale, ovo je za tebe”, četvrta “Za zeleni Beograd – Kad ako ne sad – dr Dejan Žujović”, peta “1 od 5 miliona – Beogradski front – Ritam grada- Dušan Teodosijević gradonačelnik”, šesta “Biramo Beograd – Dobrica Veselinoć – Miloš Pavlović”, a sedma “Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović”.

Broj osam nosi “Narodna lista – Ključ za pobedu”, pod devet je “Beograd – naš grad”, deseta je “Unija Roma Srbije – Za Beograd”, broj 11 “Beograd je svet(a) – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić”, 12. je lista “Dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-Promeni”, 13. “Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu” i broj 14 nosi “Mi – Glas iz naroda”.

Za vlast u Novom Sadu takođe se bori 14 izbornih lista, u Nišu se za izbore prijavilo 11 stranaka ili koalicija, u Valjevu šest, a u Čačku sedam.

Glasačka mesta otvaraju se u 7.00 a zatvaraju u 20.00 časova.