Novopazarci će umesto čekanja u redovima i dodatnih troškova, pored već postojećih usluga poput eBebe ili eVrtića, moći da koriste i druge brojne usluge u nadležnosti lokalne samouprave, poput podnošenja zahteva za naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva, naknadu za vantelesnu oplodnju, ili izdavanje informacije o lokaciji.

Takođe, bez odlaska na šalter ili telefonskog poziva će moći da prijave komunalni problem, podnesu predstavku komunalnoj, saobraćajnoj ili inspekciji za zaštitu životne sredine.

Promociju ovih usluga organizuje Program Swiss PRO, u okviru kampanje „Da kliknemo zajedno“, od osam do 14 časova na gradskom šetalištu kod Sebilja.

Novi Pazar je jedna od 35 lokalnih samouprava u Srbiji koje Vlada Švajcarske, kroz program Swiss PRO, podržava u razvoju eUprave u u cilju unapređenja kvaliteta usluga koje pružaju građanima i privredi.

Kampanja „Da kliknemo zajedno“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).