Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od minus dva do šest stepeni, a najviša od 12 do 16 stepeni, u mestima sa dužim zadržavanjem magle hladnije oko osam stepeni.

U novogodišnjoj noći će biti suvo sa temperaturom od nula stepeni na jugu Srbije do osam stepeni Celzijusa u Beogradu, ali uz postepeno naoblačenje sa severa. Кiša se pred jutro očekuje ponegde u Vojvodini i Mačvanskom okrugu.

U Beogradu će biti pretežno sunčano uz malu oblačnost i toplo. Duvaće vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od dva do šest stepeni, a najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa.

U novogodišnjoj noći će biti suvo sa temperaturom oko osam stepeni Celzijusa uz postepeno naoblačenje sa severa.

U Srbiji će se naredne sedmice zadržati natrposečno toplo vreme. Naoblačenje mestimično sa slabom kišom koje će u ponedeljak ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve Srbije. U utorak će biti umereno oblačno, ujutru i pre podne na jugu i jugoistoku zemlje sa slabom kišom. Od srede oblačno, sa čestom pojavom kiše, a sneg se očekuje samo na visokim planinama.

Biometeorološka prognoza za nedelju 31. decembar:

Prognozirane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe.