Stranka Zavetnici, kao jedan od organizatora protesta, ocenila je da vlast oko Srpske napredne stranke (SNS) vodi “katastrofalnu unutrašnju i spoljnu politiku”.

“Podsećamo da ova vlast, predvođena predsednikom Republike, Aleksandrom Vučićem, nema mandat da krši Ustav zemlje i prihvata briselski ultimatum, baš kao što nije dobila ni podršku građana na izborima da priprema privatizaciju EPS-a i uvodi zemlju u energetsku i ekonomsku krizu”, naveli su Zavetnici.

Ocenili su da “u istoriji srpskog parlamentarizma nije zabeležen ovakav stepen medijske i institucionalne blokade, kojom se opstruira svaki vid javne debate, dok zemlja sve dublje tone u političku i ekonomsku krizu”.

“Ne iznenađuje što vlast beži od raspisivanja izbora na svim nivoima s obzirom na to da se sve veći broj građana pridružuje velikom nacionalnom okupljanju koje je započela državotvorna opozicija”, stoji u saopštenju Zavetnika.

Sutrašnji protest ispred Srpskog narodnog pozorišta počeće u 18 časova a najavljeno je da će govoriti lideri Zavetnika i Dveri, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, kao i predsednici Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović.