Ujutro i pre podne na istoku ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima, posle podne postepeno razvedravanje. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni, na istoku zemlje – istočni.

Jutarnja temperatura od 6 do 11 stepena Celzijusa, a najviša od 20 do 23 stepena Celzijusa. Uveče i u toku noći umereno naoblačenje, pred jutro na zapadu i jugozapadu Srbije kiša.

U Beogradu sutra pretežno sunčano uz slab severni i severoistočni vetar.

Jutarnja temperatura od 7 do 10 stepena Celzijusa, a najviša oko 23 stepena. Uveče i u toku noći malo i umereno oblačno.

U Srbiji u sledećih sedam dana će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u utorak i sredu mestimično se očekuju u zapadnim, južnim, centralnim i jugoistočnim delovima zemlje, a u drugoj polovini sedmice, uz porast temperature i u ostalim predelima.

U košavskom području će od srede duvati umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa udarima olujne jačine.

U Beogradu će takođe biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u drugoj polovini sedmice vetrovito uz umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar.

Od četvrtka se, uz porast temperature, u pojedinim delovima grada očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak s grmljavinom.

Poboljšanje biometeorološke situacije pogodovaće većini hronično obolelih. Savetuje se oprez srčanim i mentalno nestabilnim bolesnicima.

Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu depresije i smanjenja radne sposobnosti. Koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *