Najniža temperatura biće od osam stepeni do 19, a najviša dnevna od 26 do 32, a u Negotinskoj Krajini malo hladnije, oko 23 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito sa umerenim i jakim, južnim i jugoistočnim vetrom.

Najniža temperatura biće od 17 stepeni do 19, a najviša oko 30.

U subotu će biti vetrovito sa umerenim i jakim, u brdsko-planinskim predelima i olujnim, južnim i i jugozapadnim vetrom.

Tokom dana toplo uz postepeno naoblačenje, pre podne i sredinom dana na severu, zapadu i jugozapadu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima ponegde i grmljavinom, manjim padom temperature i slabljenjem vetra.

Od nedelje promenljivo oblačno i svežije, ali i dalje toplo za ovaj period godine. U nedelju i početkom sedeće sedmice uglavnom suvo, dok se od srede uz više oblačnosti mestimično očekuje kiša.

Biometeorološka prognoza za petak, 20. oktobar 2023. godine:

Biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na hronične bolesnike, naročito na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, nervno labilne i reumatičare. Pospanost i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.