Svečlja je na Fejsbuku reagovao nakon što je kosovska policija saopštila da je u Leposaviću uhapsila državljanina Srbije, u čijem automobilu je pronađeno i zaplenjeno više od 6.300 metaka.

Prema njegovim rečima, time se ponavlja činjenica da određene grupe, “orkestrirane i podržane” od strane Beograda, imaju za cilj i maksimalno se zalažu za destabilizaciju Kosova.

“Nezaustavljivo ćemo nastaviti sa borbom protiv bilo koje vrste kriminala koja ima za cilj da naruši bezbednost naše zemlje i građana”, napisao je Svečlja.

Policija Kosova je danas saopštila da je u vozilu srpskih registracija, kojim je upravljao Srbin, u selu Jošanica, opština Leposavić, pronašla 6.300 metaka “koji su trebali da budu uneti na Kosovo”.

Navedeno je da je osumnjičeni J.Ž, (42) doveden u policiju i da je s njiim obavljen razgovor.

“Protiv njega je pokrenuta krivična prijava, a odlukom tužioca mu je određen pritvor do 48 sati”, navodi se u saopštenju.

Policija, kako je navedeno, nastavlja sa pojačanim aktivnostima na obezbeđenju i sprečavanju kriminalnih aktivnosti, uključujući sprečavanje krijumčarenja i u severnom delu Kosova.