Dva astronauta, Britanac i Amerikanac, tokom svemirske šetnje danas su uspešno povratili deo struje Medjunarodnoj svemirskoj stanici, ali je šetnja prevremeno prekinuta zbog curenja vode u kacigi jednog od astronauta.
Astronaut američke svemirske agencije NASA Timoti Kopra iznenadio je sve kada je rekao da se u njegovom šlemu nalazi mali mehurić vode, koji se kasnije pretvorio u tanak sloj vode.
Iz opreza zbog incidenta tokom svemirske šetnje 2013. kada je velika količina vode ušla u kacigu astronauta, Kontrola misije prekinula je šetnju koja je trajala četiri sata i deset minuta umesto planiranih šest sati.
NASA je naglasila da ova situacija nije predstavljala hitan slučaj i da nijedan od astronauta u šetnji nije bio u opasnosti.
Kopra je odmah rekao da se dobro oseća i naveo da je mehur vode bio dug deset centimetara i postajao sve deblji. Kopra se zahvalio svima na pomoći još dok je bio u komori za vraćanje pritiska.
Ostali članovi posade čekali su unutra s peškirima da izbrišu vodu koja je, kako se veruje, procurela iz cevi za hladjenje u Koprinom svemirskom odelu.
Kopra i njegov  partner, britanski astronaut Timoti Pik, već su bili završili najvažniji zadatak. Radilo se o zameni regulatora voltaže koji se pokvario pre dva meseca, zbog čega je napajanje struje Medjunarodnoj svemirskoj stanici smanjeno za jednu osminu. To nije remetilo rad na Stanici, ali je NASA želela da se mreža napajanja što pre popravi u slučaju nekog drugog kvara. 
Pošto je bivši vojni pilot helikoptera Tim Pik prvi Britanac koji boravi na Međunarodnoj svemirskoj stanici, milioni njegovih sunarodnika pažljivo prate šta se dešava s njim i šta radi.
On je dobio mnoštvo poruka iz svemira i sa Zemlje povodom njegove prve šetnje.
“Svi gledamo, nema pritiska. Želimo ti srećnu šetnju u svemiru”, napisao je bivši Bitls Pol Makartni na Tviteru. 
Kad je Pik počeo da lebdi izvan Svemirske stanice, komandant Stanice Skot Keli mu je poručio “Hej Tim, baš je kul da se vidi britanska zastava kako izlazi napolje. Izvidjala je po celom svetu, a sada izvidja svemir”.
Pik je odgovorio “Divno je nositi je (zastavu) i ogromna je privilegija i trenutak ponosa”.
Italijanski astronaut Luka Parmitano se skoro udavio kada se njegova kaciga napunila vodom koja je curela iz sistema za hladjenje njegovog svemirskog odela u julu 2013. NASA je dodala podloge za apsorbovanje u kacigu i druge mere predostrožnosti za buduće svemirske šetnje. Te mere su pomogle tokom današnjeg incidenta.