“Činjenica da nadležne institucije godinama ignorišu pretnje i ugrožavanje bezbednosti ne samo Rade Trajković, već svih koji se usude da iznesu bilo šta što je protiv interesa režima, jasno govori da živimo u državi u kojoj su institucije u službi režima i njegove oligarhije, a ne gradjana”, rekao je Tadić, u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, “u državi u kojoj institucije ne štite gradjane, mora ih štititi javnost, jer to nije pitanje političkog, već civilizacijskog opredeljenja”.

“Kao društvo ne smemo dozvoliti da se ikada više ponovi ono što se desilo Oliveru Ivanoviću. Svest o tom stravičnom zločinu i političkom ubistvu, mora biti usadjena u svest o svakoj žrtvi političkog progona i pretnji. I zato je danas naša obaveza da pružimo punu podršku Radi Trajković”, naglasio je Tadić.

SDS je pozvala opoziciju na dogovor o zajedničkom protestnom skupu kako bi zajedno poslali poruku otpora politici pretnji, linča i ugrožavanja bezbednosti i života neistomišljenika.

Trajković je danas izjavila da srpski i albanski akteri saradjuju u njenom progonu i da “de fakto” živi u kućnom pritvoru u Beogradu.