Poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Samir Tandir rekao je da ovakvu pomoć omogućava činjenica da je „budžet pun“, a pun je zahvaljujući tome što je prošle godine „otvoreno 60 hiljada novih radnih mesta“.

„Mi smo imali prilike da čujemo od pripadnika takozvane opozicije, koja želi da bude jedinstvena u mržnji prema Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, da će podići krivične prijave zato šro smatra da se ovom merom kupuju glasovi mladih. Mi smo za mlade uradili više nego sve Vlade do 2012. godine zajedno“, rekao je Tandir.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac istakao je da treba obratiti pažnju na mlade, jer je nezaposleno 115 hiljada gradjana mladjih od 30 godina i oni čine jednu petinu ukupno nezaposlenih.

Bačevac je izneo, kako kaže, zabrinjavajuće podatke da je današnja generacija mladih daleko konzervativnija od svojih roditelja, te da je manje od 20 odsto mladih vakcinisano, a manje od polovine njih misli da je demokratija najbolji oblik vladavine.

„Mnogi su kritikovali ovaj način pomoći, medjutim gledajući okruženje i najrazvijenije zemlje, na primer Francusku, SAD, Hrvatsku i Sloveniju, sve su te zemlje pokazale neki vid sličan našem“, rekao je Bačevac.