Američka pop zvezda Tejlor Svift osvojila je sinoć najviše muzičkih nagrada Bilbord, ukupno osam, među kojima za najboljeg ženskog izvođača, na ceremoniji dodele u Las Vegasu, javile su danas svetske agencije.Pevačica je premijerno prikazala svoj novi video klip za pesmu “Bad Blood” sa novog albuma “1989” na kojem se pojavljuje rep muzičar Kendrik Lejmar.

Britanski pevač Sem Smit, dobitnik nekoliko nagrada Gremi, osvojio je nagradu za najboljeg muškog izvođača i novog muzičkog umetnika.

Smit nije bio na ceremoniji dodele jer se oporavlja od operacije glasnih žica zbog čega je nedavno otkazao koncerte u Australiji. U video klipu emitovanom u Las Vegasu, pevač soul muzike je zahvalio na nagradi i dodao da će se brzo oporavati i nastaviti da peva.

Britanski bend “Uon dajrekšen” (One Direction) dobio je nagradu za najbolju grupu, manje od dva meseca od odlaska člana Zejna Malika iz grupe.

Muzičke nagrade Bilbord (Bilboard Music Awards) dodeljuje istoimeni američki muzički časopis, koji dobitnike, za razliku od Gremija, određuje prema prodaji albuma.

Za nagrade Gremi je zadužen žiri kojeg čine predstavnici muzičke industrije.